1965, Bahamontes es retira

SER Podcast

Si l’abat Escarré deixava en evidència un règim que basava el seu poder en l’església catòlica, Bahamontes va ser una eina perfecte per projectar una imatge positiva d’Espanya a l’exterior gràcies a les seves proeses a les grans curses ciclistes, sobretot el Tour de França, que va guanyar el 1959, convertint-se en el primer espanyol en aconseguir-ho.

Digitalització de les cintes magnètiques originals: Biblioteca de Catalunya.

Más episodios

100 anys amb la ràdio: 1991, macro-concert al Palau Sant Jordi

Però per a tota una generació, aquell va ser l’any del primer gran concert de la seva vida. El 14 de juny de 1991, 21.104 persones van omplir el Palau Sant Jordi per veure en directe els 4 grups més populars del país: Sau, Sopa de Cabra, Els Pets i Sangtraït.Digitalització de les cintes magnètiques originals: Biblioteca de Catalunya.

100 anys amb la ràdio: 2003, guerra d'Iraq

Aquell 2003 va ser notícia l’elecció de Lula da Silva com a president del Brasil, la de Pasqual Maragall a Catalunya i la de Jan Laporta al Barça. També ho va ser l’inici de les obres de la línia 9 del metro i la mort de Floquet de Neu.Però, sobretot, el 2003 es recorda per un clam global: el no a la guerra d'Iraq. I al lloc on es va cridar amb més força va ser a Barcelona.Digitalització de les cintes magnètiques originals: Biblioteca de Catalunya.

100 anys amb la ràdio: 2010, manifestció per la retallada de l'Estatut

Digitalització de les cintes magnètiques originals: Biblioteca de Catalunya.